wat is een blend shutter

PERFECTION IN EVERY DETAIL

Shutters, houten binnenluiken

Shutters van Blend® zijn sfeervol en passen in ieders interieur. Shutters, ook wel houten binnenluiken genoemd, zijn prachtig vormgegeven, van uitmuntende kwaliteit en bieden voor vrijwel iedere situatie een passende oplossing. Deze raamdecoratie biedt meerwaarde voor ieders woongenot, ons motto is dan ook: “perfection in every detail”.

Shutters worden op maat gemaakt met de beste materialen. Onze serie is geschikt voor alle ramen en verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, imitatie hout voor vochtige ruimtes en met een duurzaamheidskenmerk. Graag nemen wij je mee in de beleving van ons aanbod!

 

hOUTEN SHUTTERS

Van glad tot een robuuste houtstructuur

Blend® shutters zijn leverbaar in verschillende houtsoorten. Kies voor een Manchurian Ashwood shutter als je een exclusieve houtsoort wil met een grove nerfstructuur. Liever een egale structuur, kies dan voor een Basswood (lindenhout) shutter.

Abachi shutter hebben een matte uitstraling en een lichte nerfstructuur. Liever een natuur kleurige shutter met een robuuste uitstraling? Kies dan voor onze Eiken shutter.

ALTIJD EEN KLEUR DIE PAST

Een eyecatcher in je interieur

Onze shutters zijn leverbaar in verschillende prachtige kleuren. Kies voor natuurlijke tinten, met een nerfstructuur, trendy kleuren of high gloss of een strakke look. 

Alle shutters zijn ook persoonlijk te maken door deze in een RAL kleur te laten spuiten! Omdat alle shutters met de hand gespoten worden kun je er voor zorgen dat je raamdecoratie perfect past bij je interieur. Kortom; maak van je shutter een echte eyecatcher. 

Voor alle type ramen

Oneindig veel mogelijkheden

Shutters worden met de hand en op maat gemaakt, zodat deze perfect passen voor verschillende type ramen.

Blend® shutters zijn geschikt voor grote raampartijen, schuifpuien, speciale vormen, draai-kiepramen, (Velux) dakramen en openslaande deuren. Afhankelijk van de situatie worden de shutters in of op je raam gemonteerd. 

ideale lichtinval

Haal het zonnetje in huis

Het is erg belangrijk om het lichtinval in huis zelf te kunnen bepalen. Tuimel de lamellen, middels een tiltstokje of middels de verborgen- of geïntegreerde bediening, om de hoeveelheid lichtinval te bepalen.

Ook de lamelbreedte heeft hier invloed op. Je kunt kiezen verschillende lamelbreedtes, namelijk 63mm, 89mm en 114mm en optioneel ook 47mm en 76mm mogelijk. Hoe smaller de lamel, hoe subtieler je shutter, hoe groter de lamelbreedte, hoe meer lichtinval je kunt creëren. Zo zet je het zonlicht in één beweging naar je hand! 

het zit in de details

Klassiek of modern

Heb je een modern huis of juist een klassieke jaren 30-woning? Maak je shutter af door te kiezen voor een moderne of klassieke variant. Dit heeft betrekking op de afwerking.

De moderne variant is volledig egaal en bevat geen lijnen. De klassieke afwerking is ook egaal maar met een dunne lijn aan de zijkant, ook wel een kraaltje genoemd. Zo passen onze houten shutters zowel in een romantische woonstijl als in een modern interieur.

FSC-gecertificeerd | Blend®

DUURZAAMHEID

Green by Nature

Onze houten shutters worden geproduceerd met FSC-gecertificeerd hout. Hierdoor kun je een ecologische, sociale en economische keuze maken wat betreft je raamdecoratie. 

Levensduur

Shutters voor langdurig plezier

Het hout van onze Blend® shutters worden in principe altijd kwartiers gezaagd, dit houdt in dat er tegen de houtnerf in wordt gezaagd. Op deze manier wordt vervorming of kromtrekken van het hout voorkomen. 

De houtsoorten hebben een drogingsproces van 6 tot 8 maanden, waardoor wij je kwalitatief hoogwaardige shutters kunnen leveren. De shutters worden gespoten naar ieders gewenste kleur, wat tegen UV licht bestand is. Hierdoor verzekeren wij je van langdurig plezier! 

Hout drogingsproces | Blend®

Beleven, voelen, zien

Maak kennis met onze producten die worden aangeboden via een uitgebreid netwerk van showrooms in de Benelux. Professioneel opgeleide deskundigen kunnen je middels onze verschillende showrooms echt ons merk laten beleven, voelen en zien. Vindt zo de passende en perfecte oplossing voor je raamdecoratie. 

Blend Window Fashion