Blend shutter samenstellen

je eigen shutter samenstellen

Verschillende oplossingen mogelijk

Je eigen shutter samenstellen? Blend® heeft voor ieder raam een passende shutter oplossing, dit doordat wij onze houten shutters op maat produceren. Lees de stappen door en bepaal welke shutter het beste bij jou ultieme droomhuis past. Kijk eerst naar de vorm van je raam, heeft dit een specifieke vorm, of zijn het openslaande deuren? Bepaal daarna het materiaal van de shutter met de lamelbreedte, kies uiteindelijk de juiste kleur en de type bediening. De shutter is helemaal zoals jij het hebt bedacht!

raamType shutter

Je kan je shutter samenstellen door als eerst te kijken naar de vorm het raam. Is dit een standaard raam, een draai-kiepraam of een dakraam? Of heb je grote openslaande deuren of schuifpuien. Shutters zijn verkrijgbaar in verschillende type uitvoeringen passend elk type raam. Bekijk hieronder de voorbeelden en kies jouw raam.

 
Standaard raam samenstellen raamdecoratie | Blend®

Standaard shutter

Alle kleuren en houtsoorten

De standaard shutters van Blend® bestaan uit kwartiers gezaagde lamellen en zijn voorzien van een luxe afwerking, zoals een pen- en gatverbinding, aanslag en geïntegreerde magneten. Allemaal eigenschappen die zorgen voor een lange levensduur van deze standaard shutter. 

 

 

Vouwrailssysteem shutter samenstellen| Blend®

vouwrailssyteem

Gekoppeld per 2 panelen

Heb je openslaande deuren en ben je op zoek naar een geschikte shutter? Dan is een shutter op een vouwrailssysteem een ideale oplossing! De shutters zijn handmatig naar één kant te verschuiven. Een vouwrails systeem is altijd gekoppeld per 2 panelen. De geschakelde panelen kan je weg vouwen over de rails, naar een zelf gewenste kant.

 

Schuifpui shutter | Blend®

schuifrail systeem

Perfecte oplossing voor alle schuif puien

Geschikt voor grote ramen en puien. De shutters met een schuifrail bestaan uit losse panelen. De panelen van de shutters kan je achter elkaar verschuiven, waardoor het ene paneel achter het andere verdwijnt. Een schuifrail systeem kan bestaan uit meerdere panelen,  afhankelijk van het aantal dat je achter elkaar wilt schuiven, moeten er meerdere railsen komen. Gebruikelijk is om 2 panelen achter elkaar te schuiven. 

Speciale vormen ramen | Blend®

Speciale vormen

Shutters in verschillende vormen

Heb je een kamer met een rond, een halve maan, trapezium raam of een raam met een schuine hoek? Shutters van rond tot schuin, het kan allemaal. Houten shutters van Blend® worden met de hand gemaakt en zijn zo de perfecte oplossing voor speciale vormen. Je kunt onze shutters geheel naar wens samenstellen! 

 

 

Draai-kiepramen | Blend®

draai-kiepramen

Buiten naar binnen halen

Draai-kiepramen komen steeds meer voor in ieders interieur. Om de functie van je raam te behouden kan je kiezen voor shutters. De shutters worden op het kozijn bevestigd en de raamklink wordt verlengd waardoor de functie van het raam behouden blijft. Op deze manier draait de shutter mee met het raam. Dit kan zowel op een kiepstand of open. 

 

 

Dakraam shutter | Blend®

dakraam shutter

Functie blijft behouden

Vaak op een zolderkamer of badkamer komen dakramen voor. Shutters van Blend® kunnen op iedere type dakraam geplaatst worden en zijn voorzien van een speciale sluiting. De betekent dat de shutters zijn voorzien van een drukknop, waarmee je de shutters kunt vergrendelen en ontgrendelen. De gehele functie van het raam blijft behouden doordat de shutter hier op wordt gemonteerd. 

lamelbreedte

3 mogelijkheden

Met shutters tover je iedere ruimte in huis om tot een sfeervolle plek. Onze shutters zijn vochtbestendig, isoleren en meet te financieren in de hypotheek. Het is de ideale zonwering om licht en privacy te regelen en zo laagstaande zon buiten houden. Maak een keuze uit de lamelbreedte 63mm, 89mm of 114mm om de ideale licht en privacy te bepalen. Optioneel kan Blend® ook 76mm en 47mm leveren tegen een extra meerprijs. 

materiaal

Houtsoorten

Blend® levert 4 houtsoorten. Manchurian Ashwood, is een exclusieve houtsoort met zichtbare nerfstructuur. Basswood wordt ook wel lindehout genoemd en is een houtsoort die zich kenmerkt door zijn lage en egale structuur. Ook is er keuze uit Eiken en Elmhout, beter bekend als populierenhout. Dit zijn strakke natuur kleurige shutters met een grovere nerfstructuur. Onlangs is er ook Abachi  aan de collectie toegevoegd, een lichtgewicht houtsoort die past bij de houten jaloezie collectie. Blend® levert ook PVC shutter, look a like houtproduct uitermate geschikt voor in de badkamer. 

gewenste kleur

kies voor een eyecather

Je gewenste shutter samenstellen? Vergeet hierbij niet dat het ook belangrijk is om te kijken naar welke kleur er bij jouw interieur past.

Bij Blend® kun je een keuze maken uit oneindig veel kleur mogelijkheden. Manchurian Ashwood is verkrijgbaar in 8 exclusieve en luxe kleuren. Onze Basswood shutter is verkrijgbaar in maar liefst 30 standaard kleuren en tegen een meerprijs leverbaar in een RAL kleur. De eiken en elmhout collectie zal beide bestaan uit 3 natuurtinten. 

type bediening

Tiltstok of verborgen bediening

De lamellen van een shutter zijn verbonden middels een tiltstok. Je kunt hiermee de shutter bedienen de gewenste lichtinval bepalen. Aan de bovenzijde van ieder paneel zit een gluufje waar de bedieningstok invalt. Licht komt altijd van boven, daarom sluit de shutter netjes af als je alle lamellen naar boven tuimelt.

Met een verborgen bediening zijn de lamellen van de shutters verbonden middels een aluminiumlat aan de achterzijde. In de volksmond ook wel clearview genoemd. Of een geïntegreerde bediening, ookwel gearview genoemd, waarbij de bediening zit verwerkt in de zijstijl van de shutter. Deze opties bieden je de mogelijkheid om de stand van de lamellen met de hand te verstellen. Met een clearview of gearview bediening ontstaat er een rustigere lijnenspel en meer lichtinval.

Beleven, voelen, zien

Maak kennis met onze producten die worden aangeboden via een uitgebreid netwerk van showrooms in de Benelux. Professioneel opgeleide deskundigen kunnen je middels onze verschillende showrooms echt ons merk laten beleven, voelen en zien. Vindt zo de passende en perfecte oplossing voor je raamdecoratie.