FAMILIE van eeden, Qualm

Binnenkijken

Karakteristieke en authentieke woning 

Op 3 juli 2019 mocht Blend® binnenkijken bij mevrouw van Eeden, en echtgenoot Qualm. Precies 1 jaar geleden zijn zij ingetrokken in deze karakteristieke vrijstaande villa met veel sfeervolle authentieke details. “Al jaren was ik verliefd op dit huis, en toen het in de verkoop kwam hebben we geen moment getwijfeld, zegt mevrouw van Eeden.”

EG Photography

karakteristieke woning

Authentieke details

Vroeger was deze woning een Bed and Breakfast dat werd gerund door een ouderechtpaar. Wij hebben de woning in 5 weken verbouwd tot onze eigen droompaleis. Alle authentieke details zijn bewaard gebleven. Zo kom je binnen in een prachtige hal met glas en lood deuren en karakteristieke tegels. Ik heb het altijd al leuk gevonden om mijn eigen huis in te richten en dit was mijn kans om ons perfecte droomhuis te creëren vertelt mevrouw van Eeden. Er is gekozen voor shutters in de woonkamer, eetkamer en in de werkkamer. Zo is het aanzicht van het huis helemaal hetzelfde. 

verborgen bediening

Lamellen bedienen voor privacy en lichtinval

De woonkamer is gescheiden met de eetkamer middels glas en lood deuren. Aansluitend aan de eetkamer is er toegang tot de ruime tuin. Hier hangt een vouwrails systeem zodat er een mooie en open doorgang is naar de tuin. Eigenlijk is zowel de eetkamer als de woonkamer een heerlijk fijn plekje, vertelt mevrouw van Eeden. ‘We hebben rondom ramen, met veel lichtinval. Met de shutters is er nog veel lichtinval, maar toch een stukje privacy waar nodig, doordat wij de lamellen van de shutters zo kunnen bedienen dat het onder dicht kan en bovenin open blijft’. 

EG Photography

bohemian klassiek

Kamerplanten in combinatie met witte shutters

De woning betreft veel karakteristieke en authentieke details, daarom hebben de shutters ook een klassieke uitstraling. Wij hebben onze vrijstaande woning bedekt met shutters als raamdecoratie. ‘Mijn interieurstijl kun je omschrijven als bohemian met klassiek. Ik ben dol op het combineren van verschillende materialen, accessoires en kamerplanten. En met de hoogglans klassieke witte shutters van Blend® valt alles perfect op zijn plek’.  

‘Mijn interieurstijl kun je omschrijven als bohemian en klassiek. Met hoogglans klassieke witte shutters valt alles perfect op zijn plek.’

EG Photography

lokaal support

Goede service

Wij wonen in Alphen a/d Rijn en ik vind het belangrijk om lokale bedrijven te steunen. Zo zijn wij uitgekomen bij Huigen Wonen. Zij hebben ons goed geholpen bij de keuze voor onze raamdecoratie. De monteur van Blend® had de stalenkoffer meegenomen zodat wij nog een juiste kleur keuze konden kiezen. Alles is netjes in samenspraak gegaan en wij zijn heel blij met onze shutters, vertelt mevrouw van Eeden. 

dealer

Huigen Wonen

houtsoort & lamelbreedte

Basswood klassiek, 89mm lamel

uitvoering

Hoogglans wit met verborgen bediening

project jaar

Juni 2019

 

Fotografie
Emma Groeneboom
Blend Window Fashion